Odontopediatria

L'odontopediatria és la branca de l'odontologia que s'encarrega de la salut oral dels nens. Des del naixement fins als 6 anys, cal tenir cura de les dents de llet o temporals i, a partir d'aquesta edat fins els 12 anys, cal controlar el recanvi de la dentició temporal per la definitiva.

Els odontopediatres s'encarreguen de detectar precoçment les anomalies de la posició dels maxil·lars per tal de derivar el pacient a l'ortodoncista i/o al cirurgià maxil·lofacial i així, poder modificar o frenar el creixement d'aquests ossos. També detecten els mals hàbits per tal de reeducar el pacient, realitzen tractaments restauradors en el cas que hi hagi càries, segellant les dents per prevenir futures patologies i informen sobre procediments d'higiene oral per aconseguir un creixement sa de la cavitat bucal.

És important fer una révisió odontolgica a aquestà edat, per detectar qualsevol alteració en el creixement dels maxil·lars i/o patologia dental que impedirien un desenvolupament esquelètic correcte i un bon recant dental. Qualsevol infecció en una dent temporal que avanci cap a l'arrel crearà una bossa de pus que pot afectar la dent definitiva ( malformacions, taques o lesions secundàries ).  • dentició temporal 1
  • dentició temporal 2


UA-72313426-1
Llamada